Valk Welding en haar medewerkers zijn zich er van bewust dat een passende verwerking van persoonsgegevens een onmisbaar aspect is van het privacy recht. Om dit recht te waarborgen, kunt u in deze verklaring nagaan wat er met uw gegevens gebeurt. De handelswijze van Valk Welding is vanzelfsprekend in overeenstemming met de huidige Algemene Verordening Gegevensbescherming.  

Dit privacy statement is als volgt opgebouwd:

1. Welke persoonsgegevens verwerken wij?
2. Verwerkt Valk Welding ook bijzondere persoonsgegevens?
3. Met welk doel verwerken wij uw persoonsgegevens
4. Hoe beschermen wij uw privacy?
5. Hoe lang bewaren wij uw persoonsgegevens?
6. Het verstrekken van persoonsgegevens aan derden
7. Uw privacyrechten
8. Het gebruik van cookies
9. Contactgegevens
10. Wijzigingen in onze privacy statement

1. Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Valk Welding kan persoonsgegevens verwerken doordat u onze producten afneemt, gebruikt maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een contactformulier aan ons heeft verstrekt. Door gebruik te maken van deze producten en/of diensten stemt u in met de verwerking van uw persoonsgegevens. Valk Welding kan de volgende persoonsgegevens van u verwerken indien wij met u een klant- of leveranciersrelatie hebben:

· NAW-gegevens
· Contactgegevens
· Geslacht
· IP-adres
· Betaalgegevens
· Fiscale gegevens

2. Verwerkt Valk Welding ook bijzondere persoonsgegevens?

Bijzondere persoonsgegevens zijn gevoelige gegevens; bijvoorbeeld over gezondheid, religie, strafrechtelijk verleden of geboorteland.
Valk Welding verwerkt als verwerkersverantwoordelijke van zakenrelaties geen bijzondere persoonsgegevens.

3. Met welk doel verwerken wij uw gegevens?

Valk Welding verwerkt uw gegevens voor de volgende doeleinden:

· Marketing en communicatie: wij kunnen u benaderen met nieuwsbrieven die voor u interessant kunnen zijn, uitsluitend indien u zich daarvoor heeft aangemeld (opt-in) of indien u een bestaande klant en/of leverancier bent (geweest) van Valk Welding. Daarnaast worden uw gegevens indien nodig gebruikt voor relatiebeheer.

· Het leveren van producten of diensten: Valk Welding verwerkt noodzakelijke persoonsgegevens om gemaakte overeenkomsten te beheren en te voltooien.

· Verbeteren van onze (online) dienstverlening: we gebruiken ook persoonsgegevens voor analytische doeleinden. Dit maakt deel uit van ons streven om onze diensten en de gebruikerservaringen te verbeteren. Het voornaamste doel is ons online platform te optimaliseren en aan te passen aan uw wensen en onze website eenvoudiger te maken en prettiger in gebruik.

· Management- en kwaliteitsdoeleinden: waaronder managementinformatie, het verzorgen van interne controles en bedrijfsveiligheid en het uitoefenen van audits, accountantscontrole en certificeringen.

· Werving en selectie: het werven en selecteren van medewerkers van Valk Welding

· Personeelsadministratie: het voeren van personeelsadministratie voor medewerkers van Valk Welding en voor naleving van geldende wet- en regelgeving.

· Wettelijke plicht: om te voldoen aan onze wettelijke plicht kunnen persoonsgegevens door Valk Welding verwerkt worden.

4. Hoe beschermen wij uw privacy?

Valk Welding neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Daarom zijn onze systemen en programma’s beveiligd. We hebben procedures om ervoor te zorgen dat personen die niet bevoegd zijn, geen toegang hebben tot uw gegevens. Daarnaast hebben al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht.

Mocht u toch denken dat er misbruik is gemaakt van data, dan kunt u contact opnemen met ons. Onze contactgegevens zijn opgenomen onder hoofdstuk 9.

5. Hoe lang bewaren wij uw persoonsgegevens?

Wij bewaren persoonsgegevens zorgvuldig en niet langer dan noodzakelijk is voor realisatie van de doeleinden waarvoor zij aan ons zijn verstrekt of wettelijk is vastgesteld.

6. Het verstrekken van persoonsgegevens aan derden

Wij verstrekken uw persoonsgegevens alleen aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met u, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens.

7. Uw privacyrechten

Als u wilt weten of alle persoonsgegevens die Valk Welding van u heeft juist zijn, dan kunt u ons vragen een overzicht te sturen van die gegevens. Zijn de gegevens volgens u onjuist, onvolledig of overbodig, dan kunt u ons vragen deze te veranderen, aan te vullen of te verwijderen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering insturen naar ons via de contactgegevens zoals opgenomen onder hoofdstuk 9.

Wij zullen zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 4 weken, op uw verzoek reageren.

Daarnaast heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kunt u doen op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

8. Het gebruik van cookies

Valk Welding maakt gebruik van:

Javascripts; deze zorgen ervoor dat uw browser informatie kan verzamelen. Deze informatie wordt vervolgens omgezet in;

Cookies; dit zijn kleine bestanden met informatie over (o.a.) uw surfgedrag die bij het eerste bezoek aan onze website worden opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Er zijn drie soorten cookies, namelijk “functionele cookies”, “analytics” en “tracking cookies”.

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen worden onthouden. Daarnaast verzamelen wij statistieken (analytics) van de gebruikers van onze website. Die informatie gebruiken wij om onze website blijvend te verbeteren. Als laatste plaatsen wij ook cookies die uw surfgedrag bijhouden (tracking cookies), zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij uw eerste bezoek aan onze website informeren wij u over deze cookies en heeft u de mogelijkheid deze te accepteren of niet. Als u ervoor kiest cookies niet te accepteren kunt u mogelijk niet volledig gebruik maken van onze website. Daarnaast kunt u cookies ook verwijderen via de instellingen van uw browser.

Google Analytics

Valk Welding maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van Google zijn.

Lees het privacy beleid van Google voor meer informatie. U treft hier ook het privacy beleid van Google Analytics aan. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de Website te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken.

Valk Welding heeft hier geen invloed op. Valk Welding heeft Google geen toestemming gegeven om via verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

Waarom cookies?
Websites hanteren handige en nuttige technieken die het gebruiksgemak verhogen en die de site zo interessant mogelijk maken voor elke bezoeker. Bekendste voorbeelden van dit soort technieken zijn cookies en scripts (hierna samen te noemen “cookies”). Cookies kunnen worden gebruikt door websitehouders of door derde partijen – adverteerders bijvoorbeeld – die communiceren via de website die jij bezoekt.

Het gebruik van cookies is veilig. Er kan geen persoonlijke informatie, zoals een telefoonnummer of een e-mailadres, uit cookies worden herleid. Daardoor kunnen cookies ook niet worden gebruikt voor e-mail en telemarketing acties.

Wij vinden het belangrijk dat je weet welke cookies onze website inzet en voor welke doeleinden ze gebruikt worden. We willen namelijk graag jouw privacy en de gebruiksvriendelijkheid van onze website zoveel mogelijk waarborgen. Hieronder lees je meer over de cookies die gebruikt worden door en via onze website en voor welke doeleinden.

Deze cookieverklaring is van toepassing op alle websites van Valk Welding en is tot stand gekomen in samenwerking met branchepartijen en besproken met toezichthouder OPTA.

Cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert
Onze website gebruikt cookies voor:
1. het onthouden van informatie die je invult op het contactformulier of wanneer je je abonneert op onze nieuwsbrief
2. het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
3. het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
4. het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
5. het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten (Google Analytics)
Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten hoeveel bezoekers er op onze website komen en wat het meest bekeken wordt. Hiervoor gebruiken wij cookies. Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina bezocht wordt, waar precies bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je te maken. De statistieken en overige rapportages herleiden wij niet naar personen.

Wij gebruiken cookies voor:
1. het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
2. het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
3. Het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
4. het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
5. het optimaliseren van de website

Browserinstellingen
Als je helemaal niet wilt dat websites op jouw computer cookies plaatsen, dan kun je je browserinstellingen aanpassen zodat je een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst. Ook kun je de instellingen dusdanig aanpassen dat je browser alle cookies of alleen de cookies van derde partijen weigert. Ook kun je je cookies die al zijn geplaatst verwijderen. Let erop dat je de instellingen apart voor elke browser en computer die je gebruikt moet aanpassen.
Hoe je je instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van jouw browser.

Slotopmerkingen
Wij zullen deze verklaringen af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen. We mogen de inhoud van de verklaringen en de cookies die opgenomen staan in de lijsten altijd en zonder waarschuwing vooraf wijzigen. Je kunt deze webpagina raadplegen voor de laatste versie.

9. Contactgegevens

Voor vragen of klachten over de verwerking van uw persoonsgegevens door Valk Welding, kunt u terecht bij onze functionaris voor de gegevensbescherming.

Naam: Daniel de Baat
Telefoonnummer: +31786917011
Email: privacy@valkwelding.com

10. Wijzigingen in onze privacy statement

Valk Welding behoudt het recht om de privacy statement aan te passen. De meest actuele versie kunt u terugvinden op onze website.

Alblasserdam, 2018