Toorts wissel systeem
This information is not available in your language, please switch to English.

Dankzij het door Valk Welding ontwikkelde toortswisselsysteem is het mogelijk meerdere lasprocessen (MIG/MAG en TIG) met een en dezelfde lasrobot toe te passen.

Dankzij de speciale afschakeling op de Valk Welding robottoorts kan een wissel gemakkelijk plaatsvinden. Dit is zelfs mogelijk bij enkelstuks productie waarbij het per product afhankelijk is welk lasproces gebruikt moet worden. Afhankelijk van welk lasproces op dat moment van toepassing is kan de lasrobot de juiste toorts uit het ‘toortsmagazijn’ pakken.
Wanneer hoge mate van flexibiliteit tussen verschillende lasprocessen gewenst is biedt het toortswisselsysteem de uitkomst.

Het toortswisselsysteem in de praktijk.

In de praktijk betekent dit dat de lasrobot een product aangeboden krijgt dat MIG gelast moet worden. De lasrobot pakt de MIG toorts en last het werkstuk. Vervolgens wordt er een nieuw product aangeboden aan de lasrobot maar deze vereist het TIG lasproces. De robot zal dan vanuit de ingegeven software aflezen dat een wissel van toorts nodig is. Dit gebeurd volledig geautomatiseerd. Vervolgens kan het product TIG gelast worden.

In het onderstaande filmpje ziet u de werking van het toortswisselsysteem zoals wij dit succesvol hebben ingezet bij diverse klanten.